Martinez legt keuze voor Anderlecht-duo uit: Hij is een uitzonderlijk talent

Martinez legt keuze voor Anderlecht-duo uit: "Hij is een uitzonderlijk talent"

25-08-2020 13:47
51

Ondanks de ingewikkelde coronaplanning kan Roberto Martinez in de Nations League beroep doen op zijn belangrijkste sterkhouders. In zijn selectie van 29 schuilen echter ook enkele nieuwkomers. Het RSC Anderlecht-duo Landry Dimata en Jérémy Doku is er voor het eerst bij.

Dat vraagt om wat tekst en uitleg bij de bondscoach. "Jérémy is een uitzonderlijk talent", strooit Martinez met lof op zijn perspraatje. "Als jonge speler brengt hij iets wat erg belangrijk is in het moderne voetbal, namelijk kwaliteit in een één-tegen-één-situatie. Ik denk dat september voor ons anders zal zijn. Sommige spelers zijn op vakantie, vanwege het nieuwe format van de Champions en Europa League.

"Dat is een groot voordeel en een grote kans voor ons om jongens aan het werk te zien die al bezig zijn in hun kampioenschap. Wedstrijdritme wordt belangrijk om aan deze ploeg toe te voegen. Dat geeft een enorme mogelijkheid om jong talent aan het werk te zien dat een grote toekomst heeft. Het zal een geweldige ervaring zijn voor Jérémy, en ook Yari. Zij kunnen de lijn doortrekken van bij de jeugdselecties", aldus Martinez.

Dimata al langer op de radar
Ook over Dimata had de bondscoach een woordje te zeggen. De aanvaller van Anderlecht lag ruim anderhalf jaar in de lappenmand, maar staat er nu weer. "Landry heeft een erg interessant profiel. Die nummer negen is een soort van referentie voor ons, een belangrijke rol in onze manier van spelen. Landry heeft een goede voorbereiding achter de rug en speelde drie keer een goede negentig minuten", klinkt het. Dimata werd wel telkens gewisseld bij Anderlecht.

"Hij is altijd een frustrerende speler voor ons geweest", lacht Martinez groen, "omdat we hem altijd hoog inschatten. Toen hij verhuisde van Oostende naar Wolfsburg, was het zonde dat blessures de kop opstaken telkens de nationale ploeg zich aanbood. We zijn tevreden met het werk dat hij geleverd heeft. Dit voelt aan als een erg goede timing", besluit de Spanjaard.