Het is drama voor KAA Gent dat Odjidja niet naar Anderlecht vertrok

"Het is drama voor KAA Gent dat Odjidja niet naar Anderlecht vertrok"

25-08-2020 12:15
41

Journalist Hans Vandeweghe zat niet verlegen om een controversiële uitspraak bij De Tribune. Naast Jess Thorup pakte hij daar ook Vadis Odjidja flink aan. Vandeweghe had liever gezien dat hij naar Anderlecht was vertrokken. 

"Met hem zit Gent in een doodlopend straatje, vrees ik", klinkt het bij Sporza. "Als je de tegengoals van Gent analyseert, dan zie je dat het vaak begint aan zijn kant. Ik heb altijd gezegd dat het een drama is voor Gent dat Odjidja niet is weggehaald door Anderlecht in de lente van 2019. Dat was de bedoeling van Wouter Vandenhaute, maar Vincent Kompany heeft dat toen tegengehouden."

Met Odjidja is het evenwicht moeilijk te vinden. "Gent zit met een fantastische voetballer als er kan worden aangevallen, maar al de rest is een groot probleem. Als Bölöni AA Gent echt aan het voetballen en strijden krijgt - want in België moet je altijd eerst ten strijde trekken -, dan zit er nog iets in voor Gent. Maar mijn aanvoelen is ook dat de combinatie Odjidja-Kums niet werkt. Veel is verhuld door een ongelooflijk productieve Jonathan David."