UPDATE: 'Verbruggen ondergaat medische testen bij Anderlecht'

UPDATE: 'Verbruggen ondergaat medische testen bij Anderlecht'

24-08-2020 09:19 Laatste update: 25-08-2020 07:29
11

 RSC Anderlecht haalt Bart Verbruggen in huis. De 18-jarige Nederlandse jeugdinternational komt over van NAC Breda. Dat meldt BN DeStem maandagochtend.

NAC wimpelde het geïnteresseerde Anderlecht in mei nog af, maar paars-wit 'is nu teruggekeerd om spijkers met koppen te slaan', klinkt het. Later deze week wordt er witte rook verwacht in Breda en Brussel. Met de transfer van Verbruggen is zeker 300.000 euro gemoeid. Dat bedrag kan in de toekomst oplopen door bonussen.

Verbruggen (18) zette vorig jaar zijn handtekening onder een contract tot medio 2022 bij NAC. Hij staat te boek als een 'kroonjuweel', maar verlaat de Bredase club zonder één officiële wedstrijd in de hoofdmacht gespeeld te hebben.

Bij Anderlecht wordt de jeugdinternational herenigd met keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar, die in mei overstapte van NAC naar Anderlecht. 

Update: RSC Anderlecht zal binnenkort Verbruggen voorstellen als nieuwe aanwinst. Het Laatste Nieuws meldt dat de doelman dinsdag zijn medische testen aflegt, daarna zet hij zijn handtekening onder een contract bij de Brusselaars. Verbruggen wordt derde doelman bij Anderlecht, achter Hendrik Vancrombrugge en Timon Wellenreuther.