Avenatti: Ik zeg je dat men zal moeten rekening houden met Standard

Avenatti: "Ik zeg je dat men zal moeten rekening houden met Standard"

23-08-2020 10:57
5

Standard Luik boekte een deugddoende zes op zes in de openingsduels van het nieuwe seizoen. Felipe Avenatti begon beide wedstrijden in de basis en lijkt zo het vertrouwen te krijgen. De Uruguayaanse spits wil dat niet beschouwen. Hoe hij dat zal doen? Door doelpunten te maken, natuurlijk.

Trainer Philippe Montanier gelooft alvast in hem. "Ik heb een goeie voorbereiding achter de rug: hard gewerkt, regelmatig gescoord ...", begint Avenatti zijn verhaal bij De Zondag. "Dat laatste ook omdat de nieuwe coach toch anders voetbalt. Meer vooruit, vooral meer voorzetten vanop de flanken, waar ook heel intensief op getraind wordt. Dat ligt mij toch beter."

"Circuleren achter een diepe spits waardoor je meer betrokken wordt in het spel: I like that. Nu moet ik meer positie kiezen in de box. In het systeem van de coach wordt samenspelen met Obbi moeilijk, we zullen dus als centrumspitsen de concurrentie moeten aangaan. Maar ik ben daar klaar voor. Met minder dan vijftien goals dit seizoen zal ik niet tevreden zijn."

"Niemand spreekt over ons als titelkandidaat, hé?", vraagt Avenatti zich af. "Ik zeg je dat men zal moeten rekening houden met Standard, daar is hier voldoende kwaliteit én mentaliteit voor. Met een negen op negen kunnen we helemaal vertrokken zijn", besluit hij. Dan moeten de Rouches zondagmiddag wel voorbij KRC Genk.