Afdanking van Vercauteren roept vraagtekens op: 'Anderlecht is diep gezakt'

Afdanking van Vercauteren roept vraagtekens op: 'Anderlecht is diep gezakt'

21-08-2020 08:15
19

RSC Anderlecht koos voor Vincent Kompany (34) als nieuwe hoofdtrainer, wat meteen het einde betekende van Frank Vercauteren als T1. Volgens Hugo Camps was de manier waarop hij aan de kant werd geschoven niet zo netjes. Zo geeft de columnist aan in Het Laatste Nieuws.

Camps vindt dan ook dat alle aandacht naar Kompany gaat. 'Anderlecht is diep gezakt en van de oude stijl van het huis blijft niets meer over. Zoals nu ook weer Franky Vercauteren de plaats moet ruimen voor Kompany - een hold-up van onfatsoen. Vercauteren is tenslotte ook een monument van paars-wit.'

'Het valt mij tegen dat bij de roemrijke club niemand het heeft opgenomen voor Frank Vercauteren. Zelf heeft de Prins van het Astridpark te weinig sociale antennes om zoete broodjes te bakken, maar juist daarom was het aan anderen om zijn loyaliteit en professionalisme te bejubelen. En ja, zijn humeurigheid mocht ook vernoemd worden', gaat Camps verder.

'Anderlecht is stijlicoon af. In het spel, in sociale charme, in betrouwbaarheid als werkgever. Coucke is weg, maar er is niets veranderd', besluit hij.