'FC Barcelona schakelt tandje bij voor eerste aankoop in nieuw tijdperk'

'FC Barcelona schakelt tandje bij voor eerste aankoop in nieuw tijdperk'

19-08-2020 18:46
4

De kans is groot dat Ronald Koeman op korte termijn een beroep kan doen op Eric García. Volgens Diario SPORT geeft FC Barcelona gas voor de Spaanse verdediger van Manchester City.

Het seizoen van zowel Barcelona als Manchester City eindigde afgelopen weekend, waardoor de twee clubs het vizier richten op de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. García moet de eerste Barça-aankoop worden in Camp Nou na de aanstelling van Koeman. De transfer moet binnen afzienbare tijd afgerond worden.

City-manager Josep Guardiola bevestigde onlangs dat García zijn tot medio 2021 lopende contract weigert te verlengen, omdat hij terug wil naar Barça. Een vertrek is nu onvermijdelijk. Het vertrek van Eric Abidal en de aanstelling van opvolger Ramón Planes in Camp Nou verandert daar niets aan. City wil 23 miljoen euro voor García, maar Barça zet lager in.

Volgens SPORT is Koeman van plan om Pedri en Trincão een kans te geven in de voorbereiding. De twee toptalenten leken op huurbasis te mogen vertrekken, maar de Nederlandse trainer ziet wel een rol weggelegd. Het is geen geheim dat Barça deze zomer een verjongingskuur wil ondergaan.