'Anderlecht kan heel wat geld besparen, coach Kompany levert zwaar in'

'Anderlecht kan heel wat geld besparen, coach Kompany levert zwaar in'

17-08-2020 14:30
23

Vincent Kompany werd maandag officieel aangekondigd als T1 van Anderlecht. Paars-wit verliest zo een belangrijke speler, maar bespaart volgens Peter Vandenbempt wel veel geld. 

Vandenbempt meldt dat het spelerscontract van Kompany is ontbonden. "Kompany is ongelooflijk gemotiveerd. Hij levert niet voor niets zwaar in. Zijn spelerscontract is ontbonden, als coach zal hij nu wellicht een paar miljoen minder verdienen", maakt Vandenbempt duidelijk bij SporzaKompany verdiende als speler naar verluidt drie miljoen euro per jaar bij Anderlecht.

Kompany moest wel een keuze maken, want het bestuur vreesde voor de licentie van Anderlecht na de match tegen KV Mechelen. "Kompany was vanuit de tribune heel actief aan het coachen. Het bestuur zei 'Vorig jaar waren er zo veel vragen en problemen omdat het onduidelijk was wie nu hoofdcoach was. Zelfs onze licentie stond erdoor op het spel. Je gaat moeten kiezen: speler of trainer.' Vijf dagen geleden heeft Kompany dan beslist om voor het trainerschap te gaan."

Voor Frank Vercauteren was daardoor logischerwijze geen plaats meer. "Toen Kompany aangaf dat hij klaar was om te stoppen als speler en de rol van hoofdcoach op te nemen, koos de club voor hem en dus moet Vercauteren vertrekken."