Clement blikt vooruit naar Beerschot: Die match is voor mij altijd een topper

Clement blikt vooruit naar Beerschot: "Die match is voor mij altijd een topper"

17-08-2020 08:45
1

Club Brugge heeft met een ruime zege in en tegen KAS Eupen (0-4) de draad weer opgepikt. Op Speeldag 3 volgt alweer een stevige wedstrijd. Dan is Beerschot de tegenstander, dat aan de leiding staat met het maximum van de punten. Philippe Clement is alvast op zijn hoede.

De trainer van Club Brugge was in het verleden als speler actief bij Beerschot. "Los van het feit dat het bovenaan staat, is die wedstrijd voor mij altijd een topper. Het wordt een duel tussen twee clubs met hevige, positieve supporters. Spijtig genoeg is dat in een leeg Jan Breydel", aldus Clement in Het Nieuwsblad.

"We hebben al een keer tegen Beerschot geoefend en toen speelden ze als een blok. Het was moeilijk te ontwrichten. Dat zal zondag niet anders zijn. En in zo'n geval is de ploeg die het spel moet maken wel in het nadeel omdat er geen publiek is. De ploeg die creatief moet zijn, heeft het dan moeilijker."

Zo moet Club Brugge leren omgaan met zijn nieuwe status. "Dat zie je ook in het internationale voetbal. Kijk naar de Champions League. Voor ploegen die het spel maken, is het nog moeilijker geworden. Die ploegen missen die extra push van het publiek om erover te gaan. We zullen ermee moeten leren leven", besluit Clement.