Butez weigerde aanbod van Anderlecht: Daar had ik meer moeite gehad

Butez weigerde aanbod van Anderlecht: "Daar had ik meer moeite gehad"

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 22:15do 13-08-2020 om 22:15

Jean Butez maakte vorig weekend zijn debuut voor Antwerp. De doelman wil alles doen om daar nummer één te blijven en heeft heel bewust gekozen voor een avontuur op de Bosuil. Dat benadrukt hij nog bij Sport/Voetbalmagazine.

"De interesse van Antwerp was heel concreet en dat was minder het geval bij de andere ploegen", geeft hij daar. "Vorig seizoen waren ze al geïnteresseerd en met het vertrek van Bolat kwam er een plaats vrij als eerste doelman. Ten slotte kreeg ik vanuit het bestuur ook het gevoel dat ze op mij rekenen voor de lange termijn."

Butez vindt dit de meest logische stap in zijn carrière. "Bij Anderlecht, dat ook informeerde, zou ik meer moeite gehad hebben om in een kort tijdsbestek een plaats als titularis af te dwingen. Terwijl ik op mijn 25ste op het punt ben gekomen dat ik elke match wil spelen. Voor mij was het dus logisch om mijn krabbel te zetten bij Antwerp."

Toch beseft Butez dat hij ook bij Antwerp niet zomaar titularis kan worden. "Tot nu toe werd er geen hiërarchie vastgelegd. Om te vermijden dat we ons zouden settelen in onze comfortzone, vermoed ik. Ik moet elke dag op training bewijzen dat ik mijn plaats verdien. Ik ken mijn kwaliteiten en ik heb al ervaring opgedaan in deze competitie. En ik weet dat ik het niveau heb om hier als winnaar uit te komen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme werd opnieuw leukemie vastgesteld Veel sterkte Miguel, we staan met de hele VoetbalPrimeur-familie achter jou! #VanDamme #Cercle #CercleBrugge #JPL #VeelSterkteMiguel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws