Roeselare hekelt Club Brugge-beloften op Daknam: 'Met verstomming geslagen'

Roeselare hekelt Club Brugge-beloften op Daknam: 'Met verstomming geslagen'

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 09:00wo 12-08-2020 om 09:00

KSV Roeselare stuurde onlangs een open brief naar de Pro League en de KBVB naar aanleiding van de beslissing om de U23 van Club Brugge toe te laten in 1B. De West-Vlamingen kregen nog geen antwoord en kwamen nogmaals met een officieel statement.

'In deze open brief hebben we ons constructief opgesteld om gehoord te worden maar tot op heden mochten we nog geen enkele reactie ontvangen, ook niet na het sturen van een herinneringen zes dagen geleden. Tot onze grote verbazing bleef het terug oorverdovend stil, wat getuigt van een elementair gebrek aan respect', klinkt het op de website van Roeselare.

Beloften in 1B
'Nadat ze eerder ook met ons in contact geweest zijn, bereikte ons gisterenavond het bericht dat U23 Club Brugge KV wel een akkoord heeft gevonden met Sporting Lokeren omtrent het gebruik van hun accommodatie. Blijkbaar hoeven de reglementen, waarbij een maximum afstand geldt van 30 kilometer vanaf hun eigen stadion, ook hierin niet gevolgd te worden', gaat Roeselare verder.

'Daarnaast vernamen we dit weekend in de media dat er ook binnen de G5 geen enkel draagvlak is omtrent het feit dat Club Brugge KV als enige beloftenploeg mag afvaardigen in het professionele voetbal. We zijn met verstomming geslagen…', gaan de West-Vlamingen verder.

Geen juridische stappen
Toch zal Roeselare geen rechtszaak aanspannen. 'Met KSV Roeselare hebben we niet de intentie om nieuwe procedures in gang te zetten. Na alle gebeurtenissen zijn we er van overtuigd dat het voetbal voorop moet gaan. We willen wel onze open vraag hernemen en daarom nogmaals de hand reiken aan de heren Van Brantegem, Bossaert en François om met onze ploeg in debat te gaan', klinkt het.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Ben jij voorstander van beloftenploegen in het profvoetbal?

(293 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws