Ik hoop dat iedereen Waasland-Beveren verkeerd heeft ingeschat

"Ik hoop dat iedereen Waasland-Beveren verkeerd heeft ingeschat"

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 09:30zo 09-08-2020 om 09:30

Laatste update: zondag 9 augustus 2020 om 09:31zo 09-08-2020 om 09:31

Nicky Hayen heeft dit seizoen een aartsmoeilijke opdracht: Waasland-Beveren in Eerste Klasse A houden. Zondag begint hij eraan tegen KV Kortrijk. Hayen hoopt dat zijn club onderschat wordt. 

"Het was een woelige voorbereiding. Op verschillende vlakken", aldus Hayen bij Het Nieuwsblad. "De onduidelijkheid rond 1A of 1B, oefenmatchen die geschrapt werden, corona dat roet in het eten gooide... Maar goed, ik ga geen excuses inroepen. We moeten maar laten zien dat we onze plaats waard zijn. We kunnen wel ook niet alles in acht weken tijd veranderen. We hebben al veel stappen gezet. Alleen zijn we nog niet waar we willen zijn."

Inmiddels wordt Waasland-Beveren overal genoemd als degradatiekandidaat. "Hopelijk heeft iedereen ons op het einde van het seizoen fout ingeschat. Ik heb geen extra stimulans nodig. Maar als de resultaten de eerste weken tegenvallen, hoop ik dat erdoorheen gekeken wordt. Van nature ben ik heel kritisch en perfectionistisch. Het enige wat wij vragen is geduld."

Er moet hoe dan ook nog veel versterking naar de Freethiel komen. "Wij missen vooral ervaring in de centrale as. Een leider. Want wij hebben een brave groep. Emotie telt niet in het voetbal. Als er morgen een speler aangeboden wordt die twee keer beter is, gaan we niet twijfelen. Maar een nummer zes die de verbinding is tussen de verdediging en de aanval is noodzakelijk."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws