LIVE: Clement laat Badji meteen debuteren, De Ketelaere op de bank tegen Charleroi

LIVE: Clement laat Badji meteen debuteren, De Ketelaere op de bank tegen Charleroi

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 15:23za 08-08-2020 om 15:23

Laatste update: zaterdag 8 augustus 2020 om 16:23za 08-08-2020 om 16:23

De Jupiler Pro League is terug! Na veel perikelen rond het competitieformat zullen er 18 clubs in 1A aantreden. Landskampioen Club Brugge en dé verrassing van het afgelopen seizoen Sporting Charleroi trappen het nieuw seizoen op gang.

 

Club Brugge kreeg een flinke dreun door in de bekerfinale met 1-0 te verliezen van Antwerp. Blauw-Zwart was de grote favoriet, maar kon geen potten breken. Philippe Clement en zijn manschappen willen het mislopen van de dubbel dan ook meteen goedmaken tegen (rechtstreekse) concurrent Charleroi. 

Clement voert twee wijzigingen door in vergelijking met de verloren bekerfinale tegen Royal Antwerp FC. Charles De Ketelaere en David Okereke betalen het gelag. Zij worden vervangen door Emannuel Dennis en Youssouph Badji, die zijn debuut maakt in de Jupiler Pro League.

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol, Deli, Mechele, Mata, Balanta, Vormer, Vanaken, Diatta, Dennis, Badji 

Charleroi was een geoliede machine afgelopen seizoen. Karim Belhocine en consorten eindigden op een knappe derde plaats. Die prestatie zal moeilijk te evenaren zijn, maar de Carolo’s willen een stabiele club worden. Met een nieuwe uitleenbeurt van Kaveh Rezaei haalden ze alvast een bekende kracht terug. De Iraniër mag echter niet spelen tegen moederclub Club Brugge.

Opstelling Charleroi: Penneteau, Busi, Gholizadeh, Kayembe, Nicholson, Willems, Dessoleil, Ilaimaharitra, Fall, Gillet en Morioka 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat verwacht jij van de wedstrijd?

(188 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws