Ik was een open boek, maar dit seizoen zal het allemaal beter zal lopen

"Ik was een open boek, maar dit seizoen zal het allemaal beter zal lopen"

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 14:16wo 05-08-2020 om 14:16

Het is stilaan 'money time' voor David Okereke. Na zijn debuutseizoen bij Club Brugge zijn de commentaren eerder negatief, vooral gezien het prijskaartje van de spits. Ook in de bekerfinale tegen Royal Antwerp FC (0-1) kon hij niet overtuigen. Zelf is de Nigeriaan wél hoopvol voor betere tijden.

Na 50 minuten op de Heizel had Clement genoeg gezien. Okereke moest plaats ruimen voor Youssouf Badji, de revelatie van de voorbereiding. Wat doet Okereke om zijn plaatsje veilig te stellen? "Ik probeer nu beter voorbereid te zijn, sneller te recupereren", licht hij een tipje van de sluier op bij Sport/Voetbalmagazine.

"Vorig seizoen speelde rond deze periode het verrassingseffect. Verdedigers kenden me niet zo goed", legt de aanvaller uit. "Later hadden ze de handleiding, was ik een open boek. Minder ruimte om in te duiken, hardere tikken, ik raakte zelf makkelijker gefrustreerd … We veranderden ook van systeem, 4‑3‑3 werd 3‑5‑2. Dat speelden we bij Cosenza ook, maar anders."

"Hier zijn de spelers veel technischer, is er veel meer beweging. Pas tegen het einde van het seizoen snapte ik de ploegmaats, wanneer de passen zouden komen, welke bewegingen werden gemaakt. Ik denk dat het dit seizoen allemaal beter zal lopen", stelt Okereke zijn coach en fans gerust. Dat moet natuurlijk nog blijken. Vorig seizoen trof de 22-jarige Nigeriaan in totaal elf keer raak, maar voor een transferbedrag van acht miljoen euro kende hij te veel dipjes.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Okereke de beste spits die Club momenteel in huis heeft?

(47 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws