Vooral polyvalentie van Tau sprak Anderlecht aan: Toegevoegde waarde voor kern

Vooral polyvalentie van Tau sprak Anderlecht aan: "Toegevoegde waarde voor kern"

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 13:27wo 05-08-2020 om 13:27

Laatste update: woensdag 5 augustus 2020 om 13:42wo 05-08-2020 om 13:42

RSC Anderlecht kondigde woensdagmiddag de langverwachte komst van Percy Tau aan. Na een periode bij Club Brugge gaat de Zuid-Afrikaan het nu op huurbasis in Brussel proberen. Sportief directeur Peter Verbeke rondde het dossier met veel plezier af.

Verbeke verwacht veel van Tau. "Percy is een speler die de hoofdstad en de competitie reeds kent", verwijst hij op de clubwebsite naar zijn eerdere uitleenbeurt bij Union Saint-Gilloise. "Hij is een creatieve, technisch sterke, snelle en wendbare speler en kan op verschillende aanvallende posities uit de voeten. Daarnaast heeft hij reeds aangetoond efficiënt en beslissend te kunnen zijn."

Een hele rist kwaliteiten dus, maar toch zullen de Anderlecht-fans nog wat geduld moeten tonen. "We moeten hem door een gebrek aan voorbereiding nog even tijd geven om belangrijk te zijn voor ons, maar we zijn natuurlijk blij met zijn toegevoegde waarde voor onze kern", klinkt Verbeke vastberaden. Het lijkt aannemelijk dat Tau er op de openingsspeeldag, wanneer Anderlecht normaal gezien op bezoek gaat bij KV Mechelen, nog niet bij zal zijn.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Op welke positie zie jij Tau spelen bij Anderlecht?

(115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws