Bossut in het ziekenhuis na oefenwedstrijd: Stond te trillen op mijn benen

Bossut in het ziekenhuis na oefenwedstrijd: "Stond te trillen op mijn benen"

Gepubliceerd: maandag 3 augustus 2020 om 12:15ma 03-08-2020 om 12:15

Sammy Bossut moest zaterdag de strijd staken tegen KAA Gent. De keeper van Zulte Waregem botste met Jordan Botaka en liep daarbij een schedelbreuk en een zware hersenschudding op. Zijn broer Tommy reageert aangeslagen. 

"Toen ik het nieuws hoorde, heb ik meteen de beelden bekeken. Ik kreeg kippenvel en stond te trillen op mijn benen", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Het is erg jammer dat dit moet gebeuren en al zeker in een oefenmatch. Dit is een enorme tegenslag zo vlak voor de competitiestart. Sammy stond erg scherp. Maar ik ben er zeker van dat hij sterker zal terugkomen. Hij is een vechter.”

Bossut moet nog zeker een week in het ziekenhuis blijven. "Hij slaapt veel en heeft veel rust nodig. Zijn vrouw mag hem in blokjes van een halfuur bezoeken. In het donker wel, want door zijn hersenschudding is het niet bevorderlijk om het licht aan te steken. Van de fase zelf herinnert hij zich niet veel. Zaterdagavond bleef hij steeds opnieuw vragen wat er precies gebeurd was."

Botaka hoeft zich echter niet slecht te voelen. "Zoiets gebeurt in het heetst van de strijd. Hij had misschien niet moeten doorgaan, maar ik ben er zeker van dat hij zich schuldig voelt. Dit was ongetwijfeld niet zijn bedoeling. En Sammy? Die komt er wel door."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws