Antwerp-held Refaelov levert unieke prestatie: derde bekerfinale, derde doelpunt

Antwerp-held Refaelov levert unieke prestatie: derde bekerfinale, derde doelpunt

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 20:00zo 02-08-2020 om 20:00

Uitgerekend tegen Club Brugge, zijn voormalige werkgever, kroonde Lior Refaelov zich in de finale van de Croky Cup (0-1) tot de held van Royal Antwerp FC. De spelmaker werkte een uitstekende partij af, maakte de enige treffer en loodste The Great Old zo naar een eerste prijs in 28 jaar. Toeval was zijn glansrol allerminst.

Refaelov heeft namelijk een patent op goede prestaties in de bekerfinale. Het was de derde keer dat de Israëliër tot op de Heizel geraakte. Evenveel keer wist hij het vijandige net te vinden. In 2015 bezorgde hij Club Brugge het delirium door een uitvallende bal heerlijk op de linkerslof te nemen, goed voor de 1-2 tegen aartsrivaal RSC Anderlecht.

Het jaar erop scoorde Refaelov opnieuw, maar die treffer mocht niet baten. Club verloor de finale van Standard Luik: 1-2. Zaterdagavond duwde de technicus dus al zijn derde bekerfinaledoelpunt tegen de touwen. Als bekroning van zijn sterke wedstrijd kreeg hij ook de titel van 'Man van de Match' uitgereikt.

Met die drie treffers in verschillende finales schrijft Refaelov hoe dan ook geschiedenis. Hij is namelijk pas de eerste speler die daarin slaagt in het Belgische voetbal. Grote namen als Luc Nilis of Edi Krncevic deden dat twee maal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Derbywinst vieren? Dat doet Clinton Mata zo #ClubBrugge #CercleBrugge #Cercle #FCB #JPL #Brugge #ClintonMata #Mata

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws