Lierse Kempenzonen opnieuw in het profvoetbal: “We blijven bescheiden”

Lierse Kempenzonen opnieuw in het profvoetbal: “We blijven bescheiden”

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 23:45za 01-08-2020 om 23:45

Laatste update: zaterdag 1 augustus 2020 om 23:45za 01-08-2020 om 23:45

Lierse Kempenzonen zit twee jaar na het faillissement van SK Lierse opnieuw in 1B. De club profiteert van de juridische stappen van Waasland-Beveren. Tegenover Het Nieuwsblad laat voorzitter Luc Van Thillo zich uit over de situatie.

“We hebben altijd met deze mogelijkheid rekening gehouden”, begint preses Van Thillo. “Eerst dachten we te kunnen profiteren omdat er een aantal profclubs in financiële moeilijkheden kwamen en naast hun licentie dreigden te grijpen. We hebben daarop zelf een proflicentie aangevraagd en ook gekregen. Dat betekent dat we er klaar voor zijn.”

“We zijn een profclub met een volledige professionele kern die speelt in een professioneel stadion”, gaat Van Thillo verder. “Vorig jaar hadden we een minder seizoen maar daar hebben we lessen uit getrokken. We hebben veel spelers laten gaan en een nieuwe kern aangelegd met veel spelers uit 1B. Hier en daar is nog een versterking nodig, maar de basis staat er.”

Bescheiden
Toch geen kampioensfeestje, zegt Van Thillo. “Laat ons maar bescheiden blijven. We zijn vooral blij dat er een oplossing is voor het Belgisch voetbal en er niet langer in de rechtszaal maar op het veld gevochten wordt. Zelf hebben we ons niet gemoeid in de discussies. Maar we hebben onze contacten en we hebben de andere clubs laten weten dat we er klaar voor zijn.”

“Lierse-Kempenzonen heeft zijn plaats in het profvoetbal. We hebben al twee jaar lang 3.000 abonnees in eerste amateur. We hebben een geweldige en grote achterban. Het is fantastisch voor die duizenden fans dat we kunnen promoveren. Vorig seizoen speelden we meestal voor 4.000 fans, hopelijk komen er daar nu nog enkele bij”, aldus Van Thillo.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Van Thillo hier gelijk?

Ja
79%
Nee
21%
(105 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws