‘Competitie start toch volgende week ondanks pogingen Waasland-Beveren en OHL’

‘Competitie start toch volgende week ondanks pogingen Waasland-Beveren en OHL’

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 18:44vr 31-07-2020 om 18:44

Laatste update: vrijdag 31 juli 2020 om 18:59vr 31-07-2020 om 18:59

Het competitieformat voor komend seizoen is veranderd naar 18 ploegen met mini-play-offs. Er is nog onduidelijkheid over het aantal degradanten, maar de competitie zou wel nog steeds volgende week van start gaan.

Twee seizoenen met 18 clubs is aldus het verdict. ‘Al bestaat er op dit moment nog lichte onzekerheid over het aantal degradanten. Volgens onze informatie zou er in het seizoen 2020-21 één ploeg rechtstreeks degraderen. Er komt ook een barragematch tussen het nummer 17 en de tweede van 1B. Dat moet nog bevestigd worden in de notulen. Na het tweede seizoen zijn er drie degradanten’, meldt Het Laatste Nieuws.

Ook zullen er mini-play-offs plaatsvinden. De top vier van de reguliere competitie zullen voor de titel spelen. De nummers vijf tot en met acht vechten voor het resterende Europese ticket. In totaal zullen er aldus 40 speeldagen zijn en een overvolle drukke kalender. De competitie zou alsnog gewoon volgende gewoon van start gaan.

Waasland-Beveren en OHL probeerden de start nog uit te stellen. “We hebben inderdaad overwogen om uitstel te vragen”, laat Peter Willems, de CEO van OHL weten. “Maar na overleg met de andere leden van de algemene vergadering, en in het belang van het Belgisch voetbal in z’n geheel, zullen we dat niet doen. Het belangrijkste is dat we nu kunnen voetballen zoals gepland. Dan willen wij niet dwarsliggen.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Een goede keuze?

(302 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws