Positieve coronatest in Eerste Klasse A, speler Zulte Waregem in quarantaine

Positieve coronatest in Eerste Klasse A, speler Zulte Waregem in quarantaine

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 18:29do 30-07-2020 om 18:29

Een nog onbekende speler van Zulte Waregem heeft positief getest op corona. De speler in kwestie verblijft momenteel in quarantaine.

Dat geeft de club zelf aan op de officiële kanalen. 'Net zoals elke week vonden afgelopen woensdag de coronatesten, die in het kader van het protocol van de Pro League zijn afgenomen, plaats. Bij deze test bleek dat het staal van één speler positief was', meldt de club.

'De speler werd meteen uit de groep gehaald en gaat de komende zeven dagen in quarantaine. De andere spelers en stafleden testten allemaal negatief. Dit betekent dat de trainingen kunnen blijven doorgaan met respect voor de physical distancing, zoals opgenomen in het protocol van de Pro League', aldus Essevee.

Essevee neemt het zaterdag op tegen KAA Gent, al is het niet zeker of die wedstrijd ook gespeeld zal worden. 'Zoals het protocol het voorziet bij een positieve test zullen de volledige spelerskern en de stafleden vrijdagochtend opnieuw een coronatest ondergaan om alle gezondheidsrisico’s uit te sluiten. Er wordt samen met KAA Gent bekeken of de oefenwedstrijd van zaterdag 1 augustus kan doorgaan. Daarover volgt snel meer info.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws