Antwerpse voorbereiding op finale: ‘In bubbels en contactloos’

Antwerpse voorbereiding op finale: ‘In bubbels en contactloos’

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 16:30do 30-07-2020 om 16:30

De striktere coronamaatregelen in Antwerpen zorgen bij de voetbalclubs voor een aangepaste voorbereiding. Contactsport is verboden, en dus traint Antwerp contactloos

Antwerp en Club Brugge zitten in de laatste rechte lijn richting bekerfinale, aankomende zaterdag is het eindelijk zover. Voor Antwerp verloopt de voorbereiding echter met de nodige problemen, zo zijn contactsporter in Antwerpen verboden. Sporza meldt dat Antwerp de nieuwe regels weet te omzeilen door in bubbels van tien, contactloos te trainen.

Verre van ideaal natuurlijk, maar ook niet onontbeerlijk. De intensiteit van de trainingen daalt enkele dagen voor een wedstrijd toch aanzienlijk. Met het oog op de competitie moet er echter een duurzamere oplossing worden bedacht. De club denk eraan om in een geheime locatie buiten de provinciegrenzen te gaan trainen. Als de geruchtenmolen het bij het juiste eind heeft, is die locatie Tubeke.

Ook KV Mechelen traint vooralsnog in Mechelen, weliswaar zonder contact tussen de spelers. Beerschot bereidt zich voor op een locatie buiten de provinciale grenzen van Antwerpen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een groot nadeel voor Antwerp tegenover Club Brugge?

(137 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws