Als Pro League vasthoudt aan zestien clubs, gaan we weer naar het BAS

"Als Pro League vasthoudt aan zestien clubs, gaan we weer naar het BAS"

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 13:32do 30-07-2020 om 13:32

Waasland-Beveren heeft een nieuwe slag thuisgehaald voor de groene tafel. Bij een rechtbank in Dendermonde dwong het af dat de Pro League de fusieclub opnieuw moet opnemen in de wedstrijdkalender van de nakende competitie. Voorzitter Dirk Huyck blijft vechten voor 'solidariteit'.

"We zijn blij met deze beslissing, maar het belangrijkste voor ons is uiteraard wat er morgen zal gebeuren", verwijst Huyck bij Sporza meteen naar de komende vergadering van de Pro League. "We hopen dat er daar op de Algemene Vergadering eindelijk solidariteit ontstaat. Dat is al van in het begin onze wens geweest. Wij vinden niet dat andere clubs kunnen beslissen over het lot van onze club." 

"Deze uitspraak is duidelijk. We moeten opgenomen worden in de kalender van Eerste Klasse A met een dwangsom naar de Pro League toe. Pas op, het is niet onze bedoeling om de Pro League te chanteren, maar we willen zo snel mogelijk aan de tafel geraken en in 1A aan de competitie beginnen", legt de voorzitter de intenties van zijn club bloot.

Meer dan zestien clubs
Tot dusver kondigde de Pro League aan dat het blijft ijveren voor een Eerste Klasse A met zestien clubs. Waasland-Beveren eist dan weer een uitbreiding. "Ik denk dat er de voorbije dagen voldoende mensen met kennis van het dossier en kennis van de rechtspraak in ons land gezegd hebben dat dit de enige mogelijke beslissing is", aldus Huyck.

"Dat voorstel van zestien clubs moet van de agenda. Ik bid voor een constructief voorstel van de Pro League voor de toekomst van onze sport. Als de Pro League toch het been stijf houdt, zou dat een brug te ver zijn en een schande voor onze sport. Dan gaan we weer naar het BAS en verhinderen we de competitiestart." 

"Of het dan zeventien of achttien clubs worden, daar beslissen wij niet over. Daar volg ik de meerderheid in", klinkt het nog. "Het is vooral belangrijk dat onze belangenvereniging niet kan beslissen over het lot van een collega wanneer het sportieve niet afgesloten is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoe kijk jij naar de acties van Waasland-Beveren?

(423 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws