Breaking news

Marseille denkt aan wintertransfer van Maehle: "Maar Genk vraagt te veel"

'Club Brugge rekent op supporters om financiële schade te beperken'

'Club Brugge rekent op supporters om financiële schade te beperken'

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 20:15wo 29-07-2020 om 20:15

Club Brugge heeft voor komend seizoen 24.000 abonnees, maar kan zich nog niet rijk rekenen. Voor elke thuiswedstrijd zonder fans zal Club namelijk vijf procent van dat geld terugbetalen. Club hoopt echter dat veel fans afzien van die compensatie. 

Volgens Het Laatste Nieuws zou Club bijna tien miljoen euro verliezen als de deuren gesloten blijven tot de winterstop. Daarom zoekt Club nu naar manieren om die schade te beperken. In Nederland stelde Ajax al een oplossing voor: in plaats van cash geld kunnen de fans ook voor merchandising kiezen als terugbetaling. 

Veel Amsterdamse fans zagen zelfs helemaal af van die compensatie. Club hoopt dat dat bij de eigen achterban ook zal gebeuren. In de voorbereiding werden de fans alvast verwend: alle oefenwedstrijden waren live te zien en trokken tot wel 200.000 kijkers. Een mooie geste voor de fans die ongetwijfeld voor heel wat begrip kan zorgen.

Club Brugge heeft dit seizoen een begroting van liefst negentig miljoen euro, maar daarin werden de abonnementsgelden meegerekend. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws