Uitstel Jupiler Pro League in de maak? 'Coronagolf zorgt voor twijfel bij clubs'

Uitstel Jupiler Pro League in de maak? 'Coronagolf zorgt voor twijfel bij clubs'

25-07-2020 08:00 Laatste update: 08:00
31

De competitiestart van de Jupiler Pro League staat onder zware druk. Niet zijn er enkel de dagvaarding van Waasland-Beveren en de vraag tot uitstel door Beerschot en OH Leuven, ook grijpen steeds meer clubs de dreigende, tweede coronagolf aan. Dat weet Het Nieuwsblad.

Verschillende clubs tonen begrip voor het protocol van de Pro League, maar toch is er volgens hen te weinig rekening gehouden met een nieuwe uitbraak van Covid-19. 'Bij enkele clubs is te horen dat de huidige protocols van de Pro League ontoereikend zijn. Zo is er geen mogelijkheid om een wedstrijd uit te stellen indien een groot aantal spelers van een club besmet geraakt', klinkt het.

Op de Algemene Vergadering van volgende week zullen de clubs zich buigen over deze bedenkingen. 'Het management van de Pro League erkent dat er een probleem is en wil de zaak bespreken op 31 juli. Maar sommige clubs kunnen de coronacrisis ook aangrijpen om competitie-uitstel te vragen. Ze verliezen veel geld als wedstrijden zonder publiek worden gespeeld.'