Svilar (ex-Anderlecht) mag denken aan terugkeer: Interesse uit België

Svilar (ex-Anderlecht) mag denken aan terugkeer: "Interesse uit België"

23-07-2020 07:45 Laatste update: 07:46
27

Mile Svilar (20) mocht deze week nog eens in doel staan bij Benfica. Het was zijn eerste competitiematch in 32 maanden. Volgens vader Ratko Svilar is een terugkeer naar België dan ook niet uitgesloten. 

Afgelopen seizoen speelde Svilar vooral bij Benfica B in de tweede afdeling. "Hij was de beste keeper in tweede klasse", aldus Ratko in Het Laatste Nieuws. "Hij deed de meeste saves van allemaal. Waarna ze hem bij Benfica beloofden dat hij z'n kans zou krijgen bij het eerste team mocht er iets gebeuren. En kijk: nu mocht hij nog eens spelen. Finally." 

De kansen bij de A-ploeg blijven schaars voor Svilar. "Hij traint nochtans heel goed. 'He trains like crazy', zeggen ze me. Het is een moeilijke situatie. Benfica gelooft in hem, ze willen hem niet verkopen, zijn contract zelfs verlengen. Zeker als hij zou verhuurd worden. Want Mile moet spelen. Ervaring krijg je door te spelen, niet door op de bank te zitten."

Aan interesse is er zeker geen gebrek. "Er zijn drie Portugese ploegen die hem willen, er is ook interesse uit België, Nederland,... Ik wil gewoon dat hij gelukkig is. En speelt. Is het niet hier, dan is het ergens anders. Maar Mile loves Benfica."