L'Equipe pakt uit: FC Barcelona laat oog vallen op beschikbare topkandidaat

L'Equipe pakt uit: FC Barcelona laat oog vallen op beschikbare topkandidaat

22-07-2020 12:04
7

Laurent Blanc is een optie bij FC Barcelona. Met dat nieuws pakt L'Equipe woensdagochtend groot uit. De toonaangevende sportkrant uit Frankrijk volgt daarmee Diario SPORT.

In Catalonië werd zondag gemeld dat Blanc een kandidaat is om Quique Setién op te volgen als trainer van Barcelona. Het is volgens L'Equipe geen losse flodder: Eric Abidal, technisch directeur van Barça, onderzoekt de mogelijkheid om zijn landgenoot naar Camp Nou te halen.

De trainerscarrière van Blanc staat sinds 2016 op een laag pitje, nadat hij vertrok bij Paris Saint-Germain. Eerder was hij werkzaam bij Girondins Bordeaux en de nationale ploeg van Frankrijk. Inmiddels staat hij open voor een nieuwe uitdaging. 24 jaar geleden was de oud-topverdediger een seizoen speler van Barcelona.

Blanc is in beeld voor de rol van tussenpaus. Hij zou Setién, die zwaar onder vuur ligt door de slechte prestaties van Barça na de coronabreak, vanaf het nieuwe seizoen moeten opvolgen. In de zomer van 2021 moet de Fransman dan plaatsmaken voor clubicoon Xavi. Eerder viel ook de naam van Patrick Kluivert.