'Grote verrassing in Italië en Duitsland: AC Milan zegt topkandidaat Rangnick af'

'Grote verrassing in Italië en Duitsland: AC Milan zegt topkandidaat Rangnick af'

22-07-2020 07:28
1

Een grote verrassing in Italië én Duitsland: Ralf Rangnick wordt toch niet de nieuwe trainer van AC Milan. De 62-jarige Duitser was dé kandidaat om Stefano Pioli op te volgen, maar door het plan is verrassend genoeg een streep gezet.

Dat melden Kicker en BILD dinsdag. Pioli leek ontslagen te worden door Milan, maar kan zich nu opmaken voor een contractverlenging. Dat heeft volgens beide Duitse media te maken met de indrukwekkende reeks van Milan na de coronaonderbreking, waarin de club nog niet verloren heeft. De gevallen grootmacht uit Milaan doet ineens weer volop mee om Europees voetbal.

Rangnick sprak naar verluidt vorig jaar al met Milan. Het ontbinden van zijn contract bij RB Leipzig, waar hij hoofd ontwikkeling is, leek een kwestie van tijd, maar gaat tóch niet door.

Rangnick zou in Italië zowel trainer als technisch directeur worden, waardoor clubicoon Paulo Maldini weg zou moeten of een andere functie zou krijgen. Een stroming binnen de club wilde juist Pioli houden als trainer. Milan heeft uiteindelijk besloten om door te gaan met Pioli en Rangnick af te zeggen.