Trio op middenveld bij Anderlecht werkt, zorgen voor basisplek van Verschaeren

Trio op middenveld bij Anderlecht werkt, zorgen voor basisplek van Verschaeren

18-07-2020 20:48 Laatste update: 20:57
29

RSC Anderlecht is er zaterdag in geslaagd om met 2-1 te winnen van Saint-Étienne. De Brusselaars maakten een goede indruk tegen de Franse ploeg. Vooral op het middenveld, waar het trio Zulj – Sambi-Lokonga – Vlap kom imponeren.

Na de blessure van Yari Verschaeren moest men bij RSC Anderlecht weer puzzelen en kregen we na verloop van tijd de driehoek Zulj, Sambi-Lokonga, Vlap meermaals te zien. Die driehoek leek ook bijzonder goed te functioneren in de JPL.

Ook in de voorbereiding op het nieuwe seizoen kiest Frank Vercauteren steevast voor die drie op het middenveld van Anderlecht. 'De driehoek op het middenveld met Zulj, Sambi Lokonga en Vlap lijkt te marcheren', schrijft men bij Het Laatste Nieuws. Verschaeren kreeg wel speelminuten in de tweede partij tegen Saint-Étienne, maar kon niet overtuigen.

Het dagblad vraagt zich daarop af of Verschaeren daardoor misschien met een probleem zit. De middenvelder krijgt het mogelijk moeilijk om zich in de basiself te spelen. Door het gebrek aan Europees voetbal zal er ook minder geroteerd moeten worden, waardoor zijn speelkansen ook slinken.

Verschaeren heeft nog een contract tot medio 2022 bij Anderlecht. Door een zware blessure kwam hij enkel in de eerste maanden van vorig seizoen aan bod. De middenvelder was toen goed voor twee doelpunten en één assist in 22 wedstrijden.