SK Deinze binnenkort in 1A? Leegte van Lokeren en W-B opvullen

SK Deinze binnenkort in 1A? "Leegte van Lokeren en W-B opvullen"

Gepubliceerd: zaterdag 18 juli 2020 om 11:59za 18-07-2020 om 11:59

SK Deinze laat geen twijfels bestaan over de ambities volgend seizoen in Eerste Klasse B. De club deed al enkele mooie aankopen en lijkt mee te willen draaien aan de top in 1B. Misschien wel met een promotie tot gevolg? Als het van de burgemeester afhangt, moet dat alvast het doel zijn.

"Ik droom ervan om SK Deinze ooit in 1A te zien voetballen", vertelt burgemeester Jan Vermeulen aan Het Nieuwsblad. Een drom dus, toch heeft de politicus een goede reden om die droom ooit werkelijkheid te laten worden.

"Er zijn met Waasland-Beveren en Lokeren twee Oost-Vlaamse clubs van het hoogste niveau verdwenen. Het moet onze ambitie zijn om die leemte op te vullen." Met de aankopen van ervaren pionnen als Raphaël Lecomte (32) en Siebe Blondelle (34) etaleert Deinze al een deel van die ambitie.

Ook op gemeentelijk vlak staat Deinze naar eigen zeggen sterk en de club draait volledig op Belgische middelen. "Heel wat clubs in 1B zijn in buitenlandse handen. Deinze is een uitzondering daarop, wat we alleen maar kunnen toejuichen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Speelt Deinze binnen dit en vijf jaar in 1A?

(191 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws