Kwade Meunier: Als het van hem afhing, speelde ik praktisch gratis voor PSG

Kwade Meunier: "Als het van hem afhing, speelde ik praktisch gratis voor PSG"

Gepubliceerd: donderdag 16 juli 2020 om 10:00do 16-07-2020 om 10:00

Laatste update: donderdag 16 juli 2020 om 19:45do 16-07-2020 om 19:45

Na vier seizoenen Paris Saint-Germain trok Thomas Meunier de deur recent achter zich dicht in de Franse hoofdstad. Vanaf deze zomer komt de rechtsachter uit voor Borussia Dortmund. Het werd wel een einde in mineur van zijn geweldige periode in Parijs.

Eigenlijk wilde Meunier graag aan boord blijven bij PSG, maar vooral technisch directeur Leonardo zag dat niet zitten. Hij heeft dan ook de boter gegeten bij de Rode Duivel. "Leonardo heeft op geen enkel moment rekening gehouden met de overeenkomst met Dortmund, laat staan met wat ik wilde. Als het van hem had afgehangen, had ik praktisch gratis voor PSG gespeeld", tekende het Duitse persbureau DPA op uit de mond van een kwade Meunier.

PSG zou hem uitdrukkelijk gevraagd hebben om niet te komen trainen, onder meer via brief. "Vervolgens werd mij telefonisch meegedeeld dat ik niemands weg nog mocht kruisen, omdat ik bezwarende zaken uit de doeken zou kunnen doen", gaat Meunier verder. "Het was een typisch geval van realiteitsverlies. Leonardo vertelde de Franse pers dat ik een contractverlenging afgewezen heb. Ik wil er echter duidelijk op wijzen dat dat niet klopt."

Uiteindelijk koos Meunier dus voor de vlucht vooruit. Heel wat Europese clubs waren geïnteresseerd, maar Dortmund trok aan het langste eind. In het Ruhrgebied komt Meunier met Thorgan Hazard en Axel Witsel twee collega-Duivels tegen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Waar zou jij het liefst voetballen?

Bij Dortmund
91%
Bij PSG
9%
(303 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws