Real Madrid lijkt 'Liverpool-scenario' te vrezen en doet oproep aan supporters

Real Madrid lijkt 'Liverpool-scenario' te vrezen en doet oproep aan supporters

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 21:14di 14-07-2020 om 21:14

Real Madrid is hard op weg naar de eerste landstitel sinds 2017, maar de Spaanse grootmacht roept de fans op om de festiviteiten te beperken. De Koninklijke verzoekt de supporters om in ieder geval niet naar het centrum van de stad te komen.

Normaal is het Plaza de Cibeles het decor bij voetbalfeesten van Real Madrid. 'We zijn ons allemaal bewust van de moeilijke situatie en de inspanningen die in de hele samenleving worden geleverd om de impact van de coronapandemie tegen te gaan. Ook voetbal speelt hierin een rol en met ieders hulp zijn we erin geslaagd om de competitie in extreem complexe omstandigheden te hervatten', schrijft de club in een verklaring.

'Mocht Real Madrid kampioen worden, dan blijven de spelers weg van de traditionele locaties, en met name het Plaza de Cibeles. Dat vragen wij ook van onze fans: ga niet naar deze plekken. We moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Real Madrid dankt de leden en supporters van de club bij voorbaat voor hun begrip.'

De ploeg van Thibaut Courtois en Eden Hazard won alle negen competitieduels sinds de herstart van de Primera División. Met nog twee speelronden te gaan is de voorsprong op FC Barcelona vier punten. Daardoor volstaat een thuiszege op Villarreal donderdag.

Liverpool
In Engeland hadden de fans van Liverpool eerder geen boodschap aan de oproep om zich aan de coronamaatregelen te houden. The Reds werden voor het eerst sinds 1990 landskampioen en dat werd uitbundig gevierd in de stad.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws