Guardiola haalt uit na CAS-beslissing: 'Hoe vaak fluisterden ze niet over ons'

Guardiola haalt uit na CAS-beslissing: 'Hoe vaak fluisterden ze niet over ons'

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 15:44di 14-07-2020 om 15:44

Pep Guardiola is bijzonder blij dat het CAS heeft besloten om de UEFA-straf voor Manchester City teniet te doen. The Citizens mogen daardoor komend seizoen 'gewoon' in de Champions League uitkomen.

De Spaanse oefenmeester van City, dat dit seizoen tweede gaat worden in de Premier League, haalt uit naar de criticasters. "Ik ben ontzettend blij met de beslissing die laat zien dat alle dingen die mensen over onze club zeiden niet waar zijn", zegt hij op een persconferentie. "We kunnen nu op het veld gaan verdedigen wat we ook op het veld hebben verdiend."

Manchester City heeft niets fout gedaan en is niet gespaard door het CAS, daar is Guardiola van overtuigd. "Dat heb ik heel vaak gezegd, als we iets fout hadden gedaan hadden we de beslissing van de UEFA en het CAS geaccepteerd. Maar we konden onszelf verdedigen en dat recht hebben we gebruikt."

"Het zou mooi zijn als mensen zouden stoppen met kritiek hebben op die beslissing, maar dat zal niet gebeuren", gaat de Spanjaard verder. "Wat er de laatste jaren is gebeurd, hoe vaak mensen fluisterden over ons. Ik zou willen zeggen dat ze ons in de ogen moeten aankijken en op het veld tegen ons moeten spelen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Guardiola hier gelijk?

(52 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws