Comeback Sneijder weer een stap dichter: Willen hem die optie bieden

Comeback Sneijder weer een stap dichter: "Willen hem die optie bieden"

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 11:57di 14-07-2020 om 11:57

Wesley Sneijder kan zich mogelijk opmaken voor een terugkeer als profvoetballer in Mexico. El Club Veracruzano de Futbol Tiburón wil gaan stunten met de komst van twee vedettes: Sneijder en Djibril Cissé.

Dat meldt ESPN. "We zoeken contact met de vertegenwoordigers van Sneijder en Cissé", zegt eigenaar Diego Bartolotta. "Beide spelers kunnen nog steeds op hoog niveau presteren." Sneijder, die indien fit ook zou kunnen terugkeren bij FC Utrecht, hervat op 27 juli de training bij zijn amateurclub DHSC. Van een comeback is volgens zijn broert Jeffrey nog geen sprake. Het gaat Sneijder allereerst om afvallen en weer fit worden.

De 38-jarige Cissé heeft sinds 2018 geen wedstrijd meer gespeeld, na zijn vertrek bij het Zwitserse Yverdon-Sport FC. "Onze verwachtingen zijn hooggespannen, en als Cissé en Sneijder weer willen voetballen, willen wij ze graag die mogelijkheid bieden", aldus Bartolotta.

Als het aan de eigenaar van Veracruzano lag, had hij ook Arjen Robben gecontracteerd. "Maar de realiteit is dat we hem niet kunnen betalen. Sneijder en Cissé zijn meer gefocust op voetballen en minder op de financiële kant van het verhaal", aldus Bartolotta. Een opvallende uitspraak, daar Robben juist naar FC Groningen terugkeerde voor het voetbal, en niet bepaald voor het financiële plaatje.

Financiën blijken bij Veracruzano wel vaker een probleem te zijn. In 2019 kon de club de spelers niet meer betalen en mocht de gehele selectie transfervrij vertrekken. De club werd uit de competitie gezet, maar wil nu sterker terugkeren. 

Als Sneijder terug uit pensioen komt, volgt hij voorbeeld van Arjen Robben. De Nederlandse winger hoopt volgend seizoen weer te spelen voor zijn oude liefde FC Groningen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws