Mazzu brengt bezoek aan KRC Genk: Hij heeft enorm veel honger

Mazzu brengt bezoek aan KRC Genk: "Hij heeft enorm veel honger"

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 09:30di 14-07-2020 om 09:30

Woensdag speelt KRC Genk zijn eerste oefenmatch van het seizoen tegen Union. Daar staat Felice Mazzu komend seizoen aan het roer. Zijn T2 weet dat Mazzu gebrand is op een topseizoen. 

"Tijdens mijn actieve carrière heb ik Felice nog gehad als coach bij Charleroi", aldus Geraerts bij Het Belang Van Limburg. "Wel, de Mazzu waar ik nu mee werk, is nog altijd dezelfde. Heel gemotiveerd, verbaal sterk aanwezig, zowel in het Engels als in het Frans. Ik merk dat hij enorm veel honger heeft. Met zijn naam en zijn palmares neemt hij dit seizoen een risico. Hij zet een stap terug. Maar de bedoeling is om er twee vooruit te zetten."

Union wil absoluut stijgen naar 1A. "De ambitie is promoveren. Afgelopen seizoen is het net niet gelukt om de testmatchen te halen. Nu gaan we een nieuwe poging doen. Niet makkelijk. Los van de formule van 1B is dat wel een zware reeks. Het is elke week knokken op het scherp van de snee. Al die buitenlandse investeerders willen resultaten zien. Bovendien hebben bijna alle clubs ervaring met Eerste Klasse. Het wordt dus een bikkelhard gevecht."

Geraerts kan ondertussen groeien in de schaduw. "Deze functie ligt mij. Ik heb wel de ambitie om op termijn T1 te worden. Maar wanneer ben je daar klaar voor? Dat is moeilijk in te schatten. Ogen openhouden en je verantwoordelijkheid nemen, zo leer je het meest. We zien wel wat er nog op ons pad komt. Voor Belgische coaches is het er de laatste jaren in ieder geval niet eenvoudiger op geworden om een plaatsje te veroveren.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws