UPDATE: Plan Pro League kan de vuilbak in: 'Waasland-Beveren weigert vergadering'

UPDATE: Plan Pro League kan de vuilbak in: 'Waasland-Beveren weigert vergadering'

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 17:25ma 13-07-2020 om 17:25

Laatste update: maandag 13 juli 2020 om 18:28ma 13-07-2020 om 18:28

Het Laatste Nieuws meldt dat de Pro League de Belgische clubs heeft gevraagd om vrijdag al te stemmen over het competitieformat van komend seizoen.

‘Belgisch voetbal Het management van de Pro League heeft een e-mail gestuurd naar de clubs uit 1A en 1B, met de vraag of ze vrijdag al willen stemmen over de competitieformule. Alleen als de 23 clubs akkoord gaan, kan dat. Anders is het wachten tot eind juli’, klinkt het.

Een Algemene Vergadering vindt in principe pas over twee weken plaats. Enkel als er unanimiteit is om te vervroegen. De Pro League wil de stemming zo snel mogelijk laten plaatsvinden. Niet alle ploegen kijken echter in eenzelfde richting. De kans is dus groot dat de Algemene Vergadering pas eind juli kan doorgaan.

Update: Vrijdag zal er niet gestemd worden. Waasland-Beveren wil dat immers niet en weigert een vervroegde Algemene Vergadering. Dat meldt La Dernière Heure. Het gevolg is dat de vergadering er niet zal komen voor ... 27 juli. De kans dat het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League start in het weekend van 8 augustus wordt zo een pak kleiner. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een goed idee?

(887 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws