AA Gent blaast oefengalop tegen Genk af: Gezondheid komt op de eerste plaats

AA Gent blaast oefengalop tegen Genk af: "Gezondheid komt op de eerste plaats"

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 09:46vr 10-07-2020 om 09:46

Zaterdagmiddag stond er een oefenwedstrijd gepland tussen KRC Genk en KAA Gent, maar deze gaat niet door. Door het nieuws dat Genk-aanvaller Paul Onuachu positief testte op Covid-19, beslisten de Buffalo's om de partij af te blazen. In Het Nieuwsblad reageerden zij op die beslissing.

Patrick Lips, directeur communicatie van Gent, verklaart dat zijn club niet anders kon dan de oefengalop tegen Genk af te gelasten. "Op basis van het protocol dat de Pro League uitvaardigde en in overleg met onze medische staf beslisten we om dit weekend niet te spelen tegen Genk", klinkt het.

Bij Gent waren er tot dusver geen positieve coronatesten en dat wil men in de Ghelamco Arena graag zou houden. "Het lijkt me duidelijk dat je als club in deze fase van de voorbereiding geen risico's kunt nemen. De gezondheid van de spelers en clubmedewerkers komt op de eerste plaats", besluit Lips.

Ook de eerste oefenwedstrijd van Genk, voorzien voor donderdagavond tegen Eendracht Termien, werd al afgelast. Naast Onuachu is ook Eboue Kouassi even buiten strijd vanwege malaria.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Vrees je tijdens de competitie meer van deze situaties?

(55 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws