Valencia wint eindelijk weer eens, Lazio helpt Juventus in het zadel

Valencia wint eindelijk weer eens, Lazio helpt Juventus in het zadel

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 21:40di 07-07-2020 om 21:40

Laatste update: dinsdag 7 juli 2020 om 21:41di 07-07-2020 om 21:41

Valencia heeft voor het eerst in vijf wedstrijden weer eens weten te winnen. Ook het duel met Real Valladolid leek in een teleurstellend gelijkspel te eindigen, maar in de allerlaatste minuut werd het nog 2-1. 

Het vertrek van trainer Albert Celades heeft Valencia nog weinig geholpen. Na zijn ontslag werd er verloren van Athletic Bilbao en wist Granada de ploeg op 2-2 te houden. 

De openingsfase van de wedstrijd was het aanzien niet waard. Beide ploegen weigerden om er een leuke wedstrijd van te maken en zorgden niet voor het spektakel. Het doelpunt van Maxi Gomez na een half uur spelen kwam dan ook uit het niets. Hij tikte van dichtbij een voorzet van Kevin Gameiro binnen. Vroeg in de tweede helft wist Valladolid via Victor Garcia op gelijke hoogte te komen.

Beide ploegen kregen wel wat kansjes, maar bleven vrij eenvoudig overeind. Pablo Hervias was in de slotfase namens Valladolid het dichtste bij een goal, maar plots viel die aan de andere kant. Kangin Lee bezorgde Valencia in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de overwinning met een prachtig schot in de korte hoek: 2-1.

Lecce - Lazio 2-1
Juventus kan het titelfeestje alvast organiseren. De voorsprong op nummer twee SS Lazio is na een nederlaag van laatstgenoemde ploeg sowieso zeven punten. Dat kan zelfs tien punten worden als De Oude Dame van AC Milan wint. Lazio verloor met 2-1 van Lecce en lijkt uitgeschakeld in de titelrace.

Een goal van Marco Mancosu (Lecce) werd al na twee minuten afgekeurd. Twee minuten later lag de bal in het andere doel. Felipe Caicedo bezorgde Lazio de voorsprong. Lecce deed weer mee toen Khouma Babacar na een half uur gelijkmaakte. Hij stond helemaal vrij en kopte binnen.

Lazio kwam de 2-1 van Fabio Lucioni vlak na rust niet meer te boven. Nummer drie Internazionale kan Lazio tot één punt naderen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws