OFFICIEEL: Cercle Brugge heeft coach, Clement zet handtekening bij Vereniging

OFFICIEEL: Cercle Brugge heeft coach, Clement zet handtekening bij Vereniging

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 20:09vr 03-07-2020 om 20:09

Laatste update: vrijdag 3 juli 2020 om 20:10vr 03-07-2020 om 20:10

Cercle Brugge heeft een nieuwe trainer beet. We krijgen een tweede P. Clement in het Jan Breydelstadion. Zo heeft Paul Clement zijn handtekening gezet onder een contract bij de Vereniging.

De Engelsman heeft een verbintenis tot medio 2023 ondertekend bij Groen-Zwart. Clement was jarenlang de assistent van Carlo Ancelotti bij een resem Europese topclubs. Hij passeerde bij Chelsea, PSG, Real Madrid en Bayern München.

Daarna probeerde Clement het ook als hoofdcoach. Hij werkte achtereenvolgens bij de Engelse ploegen Derby County, Swansea City en Reading. Bij die laatste twee clubs werd hij wel telkens ontslagen in december. Sinds 2018 zat hij zonder werk, maar nu kan hij een nieuwe uitdaging komen aangaan in België.

"We hebben hard gewerkt om de juiste kandidaat voor Cercle te vinden", zegt voorzitter Vincent Goemaere. "We mogen fier zijn dat Paul deze uitdaging aanneemt, en zijn ervan overtuigd dat we samen met hem mooie sportieve resultaten zullen neerzetten, op korte en lange termijn. Zijn ervaring in het begeleiden van talent én het behalen van resultaten op topniveau kan een belangrijke boost betekenen voor Cercle Brugge", klinkt het.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws