Loopt opvolger Courtois rond bij KV Mechelen? 'Kan de Belgische nummer één worden'

Loopt opvolger Courtois rond bij KV Mechelen? 'Kan de Belgische nummer één worden'

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 18:46vr 03-07-2020 om 18:46

De Rode Duivels hebben met Thibaut Courtois een werelddoelman in de rangen. De inmiddels 28-jarige doelman kan nog jaren mee, maar zijn opvolger staat mogelijk al te wachten op een kans.

Zo gelooft Michel Ngonge, ex-assistent van de U17 van België, dat de opvolger van Courtois momenteel bij KV Mechelen rondloopt. "Sofiane Bouzian heeft een enorm potentieel", klinkt het bij Watford Observer. "Hij is een zeer bescheiden en hardwerkende doelman. Bouzian heeft de juiste instelling en een geweldige carrière voor de boeg", aldus Ngonge.

Doorbreken bij KVM zat er echter nog niet in voor Bouzian, die binnenkort twintig jaar oud wordt. "Tot dusver speelde hij slechts één wedstrijd voor KVM, maar daarin (tegen Anderlecht hield hij de 0) deed hij het ontzettend goed", aldus Ngonge.

Volgens hem kan Bouzian dan ook bijzonder ver geraken. "Hij heeft het potentieel om in de voetsporen van Courtois te treden en de nummer één van België te worden. Hij heeft al veel bewezen en als hij het volgende niveau kan bereiken, zal hij een geweldige carrière hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws