Degryse is voorstander van BeNeLiga: Ik begrijp Club Brugge

Degryse is voorstander van BeNeLiga: "Ik begrijp Club Brugge"

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 20:00di 30-06-2020 om 20:00

Laatste update: dinsdag 30 juni 2020 om 20:00di 30-06-2020 om 20:00

De voorbije weken werd er weer hevig gespeculeerd over een BeNeLiga. De Belgische en Nederlandse topclubs zouden het debat weer op tafel willen leggen. Marc Degryse is alvast een grote voorstander van een BeNeLiga.

"Over twee, drie jaar is het Europese voetbal helemaal veranderd. Er komt een derde Europa Cup bij. Als we met het Belgische voetbal nog iets willen voorstellen ...", geeft Degryse aan in Het Laatste Nieuws.

Volgens Degryse krijgen we dan ook nog meer mooie affiches. "Ik begrijp Club Brugge. Als zij Moeskroen, Eupen of Waasland-Beveren kunnen vervangen door Ajax, Feyenoord en PSV... Acht clubs die voor 4.000 toeschouwers spelen en nauwelijks een uitdaging vormen voor Club, zouden vervangen worden door Nederlandse topclubs en nog wat leuke ploegen als AZ, Utrecht, zélfs Willem II is prettig voor ons", klinkt het.

En daar zal ons voetbal uiteindelijk van profiteren. "Je krijgt er een pak affiches bij, de sportieve relevantie is groter, mooiere stadions, het budget gaat omhoog... In plaats van de achtste competitie in Europa te zijn, zul je van de BeNe-League de zesde competitie maken, na de grote vijf - en dat is wat Verhaeghe wil", aldus Degryse.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws