Derde eigenaar op til bij Beerschot: 'Saoedische prins blijft hoofdaandeelhouder'

Derde eigenaar op til bij Beerschot: 'Saoedische prins blijft hoofdaandeelhouder'

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 11:12di 30-06-2020 om 11:12

K. Beerschot V.A. gaat in zee met een derde investeerder. Zakenman Philippe Verellen zal een deel van de aandelen van voorzitter Francis Vrancken overkopen. Die deal zou dinsdagmiddag nog afgerond worden.

Verellen is een persoonlijke vriend van Vrancken en was eerder al betrokken bij de club als co-sponsor, via zijn bedrijf Wolf Oil. Nu stapt hij dus mee in het eigenaarschap op het Kiel, vermoedt Het Laatste Nieuws. Dat betekent niet dat de invloed van Vrancken zal verminderen. De voorzitter staat dus een percentage van zijn aandelen af, maar blijft zijn functie vervullen. Bovendien is zijn bedrijf DCA nog steeds sponsor.

De belangrijkste aandeelhouder blijft de Saoedische prins Abdullah Bin Mosaad. Die kocht zich enkele jaren geleden in bij Beerschot. Sindsdien jagen de Ratten nadrukkelijk de promotie naar Eerste Klasse A na. Het was al enkele keren erg nipt, maar begin augustus krijgt Beerschot een nieuwe kans. Na de 1-0-zege tegen Oud-Heverlee Leuven in de heenmatch van de promotiefinale volgt dan het terugduel aan Den Dreef.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws