KAA Gent zit niet stil: “Ik zie ze wel in de buurt komen van Club Brugge”

KAA Gent zit niet stil: “Ik zie ze wel in de buurt komen van Club Brugge”

26-06-2020 10:28 Laatste update: 10:38
25

KAA Gent heeft duidelijk ambitie voor komend seizoen. De Buffalo’s willen de strijd aangaan met Club Brugge. Marc Degryse is onder de indruk van KAA Gent.

De Buffalo’s zitten niet stil op de transfermarkt en smijten met miljoenen voor Nurio. Ook Dino Arslanagic staat op het punt om (gratis) over te komen van Antwerp. "Als er straks 30 miljoen binnenkomt voor David kan Gent nog drie of vier van deze transfers doen om de kern in de breedte te wapenen voor een titelstrijd”, vindt Degryse tegenover Het Laatste Nieuws.

KAA Gent gaat de concurrentie aan met Club Brugge. "De kern is goed en oogt aantrekkelijk. Als ze een tandje kunnen bijsteken qua efficiëntie, zie ik ze wel in de buurt komen. Ik vond Gent vorig jaar al aantrekkelijk voetballen, maar ze lieten vooral in het begin punten liggen tegen de mindere goden. In Brugge maakte Thorup geen goede beurt (4-0-nederlaag, red.), dat zal niet meer getolereerd worden."

Door de coronacrisis wordt de kloof tussen de grote en kleine clubs nog groter. "Clubs die de voorbije jaren goed gewerkt hebben, beschikken over een buffer. Zij voelen dat er clubs in de miserie zitten, dat er clubs moeten vechten om te overleven. Gent, Genk en Club zullen het verschil nog groter kunnen maken en dat is volledig hun verdienste", aldus Degryse.