FIFA zet project van Club Brugge in de bloemetjes: 'Met recht en reden trots zijn'

FIFA zet project van Club Brugge in de bloemetjes: 'Met recht en reden trots zijn'

18-06-2020 15:35
42

De FIFA wijdt deze week aandacht aan een extrasportief project van Club Brugge. Op de website van de wereldvoetbalbond staat een lovend artikel over 'Voetbalkraks', waarmee Club kinderen met autisme helpt met voetballen én sociale integratie.

'Voetbalkraks' zag het levenslicht in 2007 en helpt jongeren die last hebben van autisme. Club geeft hen niet alleen de kans om te voetballen, maar zet ook geregeld activiteiten op poten om hen meer betrokken te laten voelen bij de blauw-zwarte-familie en hun sociale interactie te stimuleren. Zo worden bijvoorbeeld quizavonden of workshops rond voeding georganiseerd.

Een nobel initiatief dat ook de FIFA niet ontgaan is. Op haar website richt het de schijnwerpers op 'Voetbalkraks'. 'Met één van de mooiste palmaressen uit het Belgische voetbal heeft Club Brugge meerdere redenen om trots te zijn. Maar op deze 18e juni 2020 is het niet de verovering van een nieuwe trofee die rechtvaardigt dat Blauw-Zwart haar trots mag uitdragen', schrijft FIFA onder meer in de intro.