Wil Club Brugge Nurio voor neus van Gent wegplukken? 'De linker variant van Mata'

Wil Club Brugge Nurio voor neus van Gent wegplukken? 'De linker variant van Mata'

18-06-2020 10:05
27

KAA Gent wil zich deze zomer versterken met Nurio Fortuna. De speler van Sporting Charleroi kan evenwel ook rekenen op interesse van Club Brugge. Tenminste dat besluit Sudinfo.

Volgens de Waalse bron zou het profiel van Nurio perfect passen in het systeem van Club Brugge. 'Volgens onze informatie zou Philippe Clement in de verleiding komen, omdat Nurio de tegenhanger op links kan worden van wat Clinton Mata op rechts is', klinkt het.

Bij Charleroi beseffen ze dat Nurio houden geen eenvoudige opdracht wordt. "Ik hoop niet een van mijn zonen te verliezen", aldus trainer Karim Belhocine. "Hij is niet alleen een belangrijke speler op het veld, maar ook daarbuiten. Vorig seizoen maakte hij veel progressie. Ik denk dat het duidelijk is als hij zou vertrekken, dat dat een groot verlies is."

Nurio speelt sinds 2017 voor Sporting Charleroi. De Angolees linkervleugelverdediger was het afgelopen seizoen in 28 duels goed voor 1 goal en 1 assist. Bij Charleroi heeft hij nog een contract tot medio 2024.