Cercle bevestigt: “Kandidaten uit Portugal, Nederland, Frankrijk en Duitsland”

Cercle bevestigt: “Kandidaten uit Portugal, Nederland, Frankrijk en Duitsland”

12-06-2020 08:15 Laatste update: 14:06
46

Cercle Brugge zal dan toch niet voor Marc Brys kiezen als nieuwe hoofdtrainer. Lange tijd leek de Antwerpenaar de topkandidaat om Bernd Storck op te volgen, maar Cercle lijkt nu voor een buitenlandse coach te kiezen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Die keuze lijkt er vooral te komen door AS Monaco, want zowel voorzitter Vincent Goemaere als rechterhand Marc Vanmaele zagen Brys als de ideale nieuwe T1. Bij de Monegasken wordt Paul Mitchell (nu nog RB Leipzig) de nieuwe technisch directeur. Hij wordt bovendien ook de sportieve baas van Cercle Brugge.

'In Monaco en Brugge moet hij dezelfde sportieve structuur neerzetten zoals nu het geval is bij de Red Bull-clubs. Mitchell krijgt dus ook het laatste woord in de aanstelling van een TD en trainer voor Cercle. Hij wil een coach die zowel talent kan ontwikkelen als resultaten neerzetten', schrijft de krant.

Naar verluidt zoekt men een trainer zoals de Duitser Alexander Blessin, de nieuwe coach van Oostende, die tot voor kort de jeugd van Leipzig trainde. Er lopen gesprekken met een Portugese, Griekse en Nederlandse trainer.

Update: Tegenover Het Laatste Nieuws bevestigt voorzitter Vincent Goemaere dat Cercle Brugge ook met buitenlandse kandidaten praat voor de job als T1. “Wij hebben ook gesproken met een aantal buitenlandse kandidaten uit Portugal, Nederland, Frankrijk en Duitsland.” Marc Brys werd volop genoemd, maar ook OH Leuven wil de oefenmeester naar verluidt.