UPDATE: 'Anderlecht moet Nigeriaan vergeten, Engelse clubs smijten met miljoenen'

UPDATE: 'Anderlecht moet Nigeriaan vergeten, Engelse clubs smijten met miljoenen'

Gepubliceerd: donderdag 11 juni 2020 om 19:50do 11-06-2020 om 19:50

Laatste update: zondag 14 juni 2020 om 10:55zo 14-06-2020 om 10:55

Alhassan Yusuf wordt in verband gebracht met RSC Anderlecht. Volgens de Zweedse journalist Daniel Kristoffersson van Expressen houden de Brusselaars de speler van IFK Göteborg in de gaten, net als andere clubs.

Yusuf is een Nigeriaan van negentien jaar die zowel op het middenveld als op de flanken kan spelen. Kristofferson verwacht dat hij een transfer gaat maken en laat de naam van RSC Anderlecht vallen.

"Waarschijnlijk is hij alleen haalbaar voor de topclubs in Denemarken", zegt Kristofferson tegen het Deense BT. "Ik denk dat hij naar een nog grotere club gaat vertrekken. Wolverhampton, Feyenoord, Anderlecht en andere clubs hebben hem in het vizier. Hij speelde goed in de eerste helft van het seizoen, maar was daarna matig."

Ook middenvelder August Erlingmark (22) van Brondby wordt genoemd door Kristofferson. "Hij past perfect bij de Deense topclubs en is iets ouder dan Yusuf. Hij heeft niet zoveel potentie, maar is wel goed genoeg om in Nederland en België te spelen. Simon Tibbling is een vergelijkbare speler, maar dan iets beter. Hij heeft meer potentie dan Tibbling."

Update 13/6: De interesse van Anderlecht in Yusuf zou zeker nog niet bekoeld zijn, weet het doorgaans goed ingelichte Anderlecht-Online. Als paars-wit de Nigeriaanse youngster wil binnenhalen, zal het wel met de nodige centen over de brug moeten komen. Göteborg zou een prijskaartje van 800.000 euro op zijn hoofd geplakt hebben. Niet verwonderlijk, aangezien Yusuf er nog tot 2022 onder contract ligt.

Update 14/6: Het ziet er niet naar uit dat Yusuf nog langer spek naar de bek van Anderlecht is. Score Nigeria meldt zondag dat vanuit de Premier League twee miljoenenboden zijn binnengelopen bij Göteborg. Vooral Wolverhampton Wanderers wil de geldbuidel opentrekken. Zeven miljoen euro zouden The Wolves willen betalen. Sheffield United komt aan de helft.

Wolverhampton ligt dus in pole positie. Als het Yusuf binnenhengelt, zou het hem meteen verhuren aan zusterclub Grasshoppers Zürich. Hoe dan ook lijkt Anderlecht geen realistische bestemming meer, gezien de geboden bedragen. Paars-wit liet onder het nieuwe bestuur verstaan dat het niet langer met geld zal gooien op de transfermarkt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws