Nieuw stadion geen prioriteit voor Anderlecht: Daar trekken we ons aan op

Nieuw stadion geen prioriteit voor Anderlecht: "Daar trekken we ons aan op"

10-06-2020 21:44
19

RSC Anderlecht heeft -in tegenstelling tot grote rivaal Club Brugge- nog geen concrete plannen voor een nieuw stadion. Er wordt al jaren gepalaverd over een nieuwe thuishaven voor paars-wit, maar nieuwe CEO Karel Van Eetvelt heeft momenteel wel enkele andere katjes te geselen.

"Na tien jaar gesukkel hebben we eindelijk een nieuwe grasmat aangelegd. Verzorgd voetbal moet je op een verzorgd terrein kunnen spelen. Het stadion is niet onze topprioriteit voor het komende jaar. Maar in de toekomst zullen we daar naar kijken", vertelde Van Eetvelt aan Sporza.

Van Eetvelt zijn eerste prioriteit is de stijl van het huis terugbrengen en de harten van de supporters opnieuw veroveren.  "De onvrede bij de fans was terecht. De resultaten ontbraken en er werd al een paar jaar op een voor Anderlecht atypische manier gevoetbald, zelfs met het behalen van titels. We moeten weer aanknopen met onze speelstijl en resultaten halen."

Volgens de nieuwe CEO kan deze mindere periode wel leerrijk zijn. "Als we over 10 jaar terugkijken op deze periode, dan zal men misschien zeggen dat de voorbije twee seizoenen louterend zijn geweest voor Anderlecht. Waren ze er niet geweest, dan was Anderlecht nooit weer een grote club geworden, zegt men hopelijk. Daar trekken we ons voor een stuk aan op", besloot Van Eetvelt.