'Waasland-Beveren moet boeten voor vuurpijlen in 'wedstrijd van de laatste hoop''

'Waasland-Beveren moet boeten voor vuurpijlen in 'wedstrijd van de laatste hoop''

10-06-2020 18:44 Laatste update: 18:47
3

Het waren al geen megapositieve weken voor Waasland-Beveren en als klap op de vuurpijl heeft de club nu ook een boete gekregen door supporters die pyrotechnisch materiaal afstaken. De tweeduizend euro die het Bondsparket vorderde, werd uiteindelijk 3.500 euro voor herhaaldelijke feiten.

De feiten dateerden van speeldag 29, toen Waasland-Beveren naar Moeskroen trok in de wedstrijd van de laatste kans. Zo blijkt later, want door het coronavirus werd dat de laatste speeldag waarop de Wase club de degradatie kon ontlopen. Het verloor echter en dat moedigde enkele heethoofden aan om het veld te bekogel met vuurpijlen.

Die daad levert Waasland-Beveren nu drie maanden na datum een boete van 3.500 euro op. Hun advocaat riep nog verzachtende omstandigheden in door het belang van de partij, maar dat mocht niet baten en de club kreeg zelfs een strengere straf. "Het is namelijk al de derde keer anno 2020 dat Waasland-Beveren voor dergelijke feiten wordt gesanctioneerd", luidt het vonnis zoals geciteerd bij Sporza.