Amateurs geven niet op en trekken nu naar Mededingingsautoriteit

Amateurs geven niet op en trekken nu naar Mededingingsautoriteit

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 12:32za 06-06-2020 om 12:32

Laatste update: zaterdag 6 juni 2020 om 12:34za 06-06-2020 om 12:34

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) geeft de 15 amateurclubs ongelijk die zich geschaad voelen door de beslissing van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om de competities stop te zetten door de coronacrisis.

Begin april werd door sportadvocaat Johnny Maeschalck een verzoekschrift ingediend bij het BAS namens een vijftiental clubs. Er werden op basis van het reglement stijgers en dalers aangeduid. De benadeelde ploegen lieten het er echter niet bij zitten, maar het BAS oordeelt dat de amateurs hun klacht ongegrond is.

‘Dat is ook slechts nieuws voor bijvoorbeeld Waasland-Beveren, dat bij een positieve uitspraak hoopte dat het BAS later ook hun club eventueel in het gelijk zou kunnen stellen en daardoor niet hoefde te degraderen’, klinkt het in Het Nieuwsblad. Nu trekken de amateurs naar het Belgische Mededingingsautoriteit (BMA), net zoals Beerschot en Waasland-Beveren eerder.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een droom wordt werkelijkheid voor Cyriel Dessers! #KRCGenk #Genk #Dessers #Heracles #Utrecht #NAC #Lokeren #OHL #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws