Verbeke krijgt grotere rol bij Anderlecht: Daarom hebben we hem ook gehaald

Verbeke krijgt grotere rol bij Anderlecht: "Daarom hebben we hem ook gehaald"

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 19:46do 04-06-2020 om 19:46

Laatste update: donderdag 4 juni 2020 om 19:47do 04-06-2020 om 19:47

Michael Verschueren werd vorige week aan de kant geschoven bij RSC Anderlecht. Zijn periode in het management zit erop, hij blijft wel bestuurder bij paars-wit. Over het sportieve beleid heeft Verschueren dus niets meer te zeggen. Dat betekent dat Peter Verbeke vanaf nu een grotere rol zal opnemen.

"Peter is een heel ander type. Hij is gepokt en gemazeld in de scouting- en transferwereld", vertelde CEO Karel Van Eetvelt daarover aan Sporza. "Hij heeft ervaring bij twee topclubs in België. Daarom hebben we hem ook gehaald. Hij vult daar een lacune in die we hadden. Bovendien klikt het goed tussen hem en Vincent Kompany. Dat is belangrijk want we werken hier als team."

Er deden geruchten de ronde dat het niet klikte tussen Wouter Vandenhaute en Verschueren. Dat zou meteen ook de reden zijn voor het vertrek van die laatste, maar dat ontkent Van Eetvelt ten stelligste. "In de media maken ze er graag een persoonlijk conflict van, maar dat is niet zo. Anderlecht is een topclub, dit gaat over topsport. We moeten de mensen die we hebben uitspelen op hun beste positie. Dat is de oefening die we gemaakt hebben."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws