Chadli blikt terug op zijn magische goal: Japanners spreken er nog van

Chadli blikt terug op zijn magische goal: "Japanners spreken er nog van"

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 09:30do 04-06-2020 om 09:30

Nacer Chadli bracht ons land in 2018 even in extase. Hij schakelde met een late goal Japan uit op het WK. Bij L'Avenir geeft Chadli aan dat hij nog altijd kippenvel heeft als hij terugdenkt aan dat doelpunt.

"Veel Belgen hebben mij al bedankt", lacht Chadli. "Dat blijft voorlopig toch het hoogtepunt van mijn carrière. Als ik het mij opnieuw voor de geest haal, krijg ik alweer kippenvel. Het was de eerste keer dat een ploeg op het WK in de knock-outfase terugkwam van twee doelpunten achterstand. Dat zal altijd in de geschiedenis van het wereldvoetbal staan. Zelfs vorig jaar tijdens mijn vakantie in Japan hebben de Japanners erover gesproken."

Chadli heeft echter nog veel hogere ambities. "Ik wil dat nog overtreffen door volgend jaar Europees kampioen te worden. En ook nog wereldkampioen, als mijn lichaam mij in 2022 nog niet in de steek laat. Dat zou echt magisch zijn", geeft Chadli aan.

Afgelopen seizoen speelde Chadli bij Anderlecht, maar daar heeft hij zijn kastje al leeggemaakt. "Ik weet nog niets over mijn toekomst", houdt Chadli daar de boot af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws